Friday, 20 December 2013

Cherating ❥❥ Kemaman ❥❥ Kuala Terengganu ~ Part 3

** Sambungan **

Perjalanan diteruskan lagi ke Kuala Terengganu...
Jauh rupanya dari Kemaman ke Kuala Terengganu...
tak booking resort pun, main redah jer nie...
sampai di Kuala Terengganu pukul 7.30pm terus google resort...
Alhamdulillah sekali call jer resort nie kata still ada bilik...
so, jangan buang masa..
badan pun dah terasa penatnya....
terus ke resort tersebut..
ha..! ini lah dia...

 
Resort nie mmg dekat dgn kedai makan...
tak perlu nak naik kereta, keluar dari pintu masuk jer dah nampak banyak kedai makan..
disebabkan semua dah kepenatan, lepas makan semua balik bilik tidoooozzzzzzz....
 
Pagi² lagi semua dah bangun semangat nak ke pantai...
tak jauh pun, seberang jalan jer...
dah sampai kt pantai, nampak ramai lak tengah memancing...
sorang pakcik tu ckp "x boleh mandi kt pantai nie...
Sbb ombak bergulung & tinggi... Bahaya..!"
So, semua pakat tgk jer la laut tu.. ahahaha..!
 
 
Nampak tak ombak tu...
mmg menyeramkan....
sampai kt pasir dia akan menarik...
so scary..!! ♒((⇀‸↼))♒
tapi nasib baik jugak ler pakcik tu ckp...
kalo tak memasing main terjun lagik bahaya kan...
 
Sambil² jalan sempat juga 3 beradik nie mengutip cengkerang siput & kerang...
Nie baru sebahagian...
ada banyak lagik dlm plastik...
cantik kan..! 〷●‿●〷
 
 
Lepas hampa tak dapat mandi laut, semua balik hotel...
bersiap utk check out...
Sempat lagik 2 beranak nie...
yg berdua tu sibuk main kucing...
 
 
 
Kali nie kami nak ke Masjid Kristal pulak...
Dah sampai ke Terengganu mmg rugi kalau tak singgah ke Masjid Kristal...
 
 
Ok...! masa utk berposing...
 
 
aku suka pic nie ❣◕ ‿ ◕❣
 
 
Keluar dari Masjid Kristal terus kami hala ke Primula Beach..
ooppsss..! kami lepak kt tepi pantai jer...
sudah² la tu nk booking hotel.. hik hik hik...!
kiter layan gambar jer la yer...
 
 
 
 
 
Frust dorg tak dapat mandi kat sini...
jangan kata dorg, papa dorg pun frust.. hik hik hik..!
 
 
 
 

 
Tamat sudah trip Jalan² Pantai Timur...
InsyaAllah kalau ada rezeki nanti kiter g tempat lain pulak yer...
Maybe Jalan² ke Utara pulak...
 
**Tamat** 
 
 
 

 
 
 
 


No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...