Tuesday, 25 March 2014

Al-Fatihah MH370...

 
 
Hari ke-17...
Seluruh negara meratapi...
Seluruh dunia bersedih...
Dengan perkhabaran duka...
Destinasi terakhir MH370 di Selatan Lautan Hindi...
 
Ya Allah..!
Sesungguhnya negara sedang diuji kini...
Kau tabahkanlah hati keluarga mangsa...
Kau teguhkanlah iman mereka...
 
Sesungguhnya....
tiada siapa dapat menghalang ketentuanNya...
Sesungguhnya...
hanya KAU saja yang lebih mengetahui disebalik apa yg terjadi...
 
Untukmu penumpang dan krew MH370...
kehilanganmu tiada berjasad apatah lagi bernisan..
bersabarlah wahai warismu..
Allah lebih mengetahui apa yg terbaik buat hambaNya..
 
 
 
 
Dari Allah kita datang, kepadaNya kita dikembalikan...
terima qada dan qadar dari ALLAH dgn redha......
Semoga ALLAH permudahkan pencarian kotak hitam supaya segala misteri, spekulasi, tohmahan, fitnah dapat terungkai...

Serius..! ianya amat terkesan dlm hati aku...
aku mengikuti segala berita dari hari pertama...
sehingga hari ke-17 pengumuman dibuat...

Sebak.. Sedih...
itu aku yg tiada pertalian saudara dgn penumpang mahupun krew...
apatah lagik keluarga mangsa...

Salam takziah buat keluarga mangsa #MH370

 
 
 


Saturday, 15 March 2014

Pray For MH370



Sudah 8 hari berlalu...
berita demi berita....
spekulasi demi spekulasi...
andaian demi andaian....
kajian demi kajian...
namun MH370 masih belum muncul...

MH370...
Seluruh dunia menanti kepulanganmu...
Please come back..!

Ya Allah..!
bagaimanakah nasib 329 penumpang & anak kapal...?
bagaimanakah tidur mereka...?
bagaimanakah makan minum mereka...?
2 anak kecil berada dalam pesawat tersebut...
bagaimanakah susu mereka...?

Ya Allah...!
selamatkanlah mereka...
jika mereka berada di langit, KAU turunkanlah...
jika mereka berada di laut, KAU timbulkanlah...
jika mereka berada di darat, KAU keluarkanlah...

Kasihanilah keluarga mereka...
si ibu dan ayah menanti anaknya...
si suami menanti isterinya...
si isteri menanti suaminya...
si anak menanti ibu dan ayahnya....

Jika mereka telah tiada, KAU berikanlah mereka kepada kami...
supaya kami dapat semadikan mereka dengan sempurna...

Berilah petunjuk Ya Allah..!
semoga keajaiban berlaku...

Ya Allah..!
kepadaMu kami mohon pertolongan...

Aamiin..!

~Intan Azham~




Monday, 3 February 2014

Abang Tiger..?? auuummmm...!

Hampir sebulan blog nie bersawang...
byk perkara nk di ceritakan..
tp disbbkan kekangan masa...
ditambah pulak penyakit M dtg...
tu yg wat kan tak ber update blog nie 😜


Ok smbg citer...
rasa dah lama  x berciter pasal anak²...



kelmarin....Aqil Nur Iman ckp "mama panggil Aqil, Abang Tiger tau.. tp itu nama panjang.. nama pendek panggil jer Tiger..." ~ kenapa lak...?
"sbb Aqil suka nama tu.. nnt bgtau semua kuarga kiter nama Aqil, Tiger tau.. bgtau ummi skali..."
😝 
 
smalam...
tetiba dia ckp....
"mama, boleh tak mama tolong potongkan bulu mata Aqil nie...?"
~ kenapa...?
"panjang sgt la ma... org asyik ckp Aqil mcm pompuan... malu Aqil..."
 
eheheheee..! sian si Aqil πŸ˜† 
 

 


Friday, 10 January 2014

Kenangan TerINDAH 2013







 
Alhamdulillah..! I'm so excited, happy and always prayed of getting this award because after three years of trying, I have achieved it. Syukur Alhamdulillah...! impian utk thn 2013 tercapai... Bukan mudah utk memperolehi award nie... dan lebih bersyukur apabila aku staff melayu pertama yang dapat award nie utk township tempat aku bekerja..
 
Semoga kejayaan demi kejayaan diperolehi selepas ini.. dan doakan juga aku berjaya di dunia dan juga akhirat...

Friday, 20 December 2013

Cherating ❥❥ Kemaman ❥❥ Kuala Terengganu ~ Part 3

** Sambungan **

Perjalanan diteruskan lagi ke Kuala Terengganu...
Jauh rupanya dari Kemaman ke Kuala Terengganu...
tak booking resort pun, main redah jer nie...
sampai di Kuala Terengganu pukul 7.30pm terus google resort...
Alhamdulillah sekali call jer resort nie kata still ada bilik...
so, jangan buang masa..
badan pun dah terasa penatnya....
terus ke resort tersebut..
ha..! ini lah dia...

 
Resort nie mmg dekat dgn kedai makan...
tak perlu nak naik kereta, keluar dari pintu masuk jer dah nampak banyak kedai makan..
disebabkan semua dah kepenatan, lepas makan semua balik bilik tidoooozzzzzzz....
 
Pagi² lagi semua dah bangun semangat nak ke pantai...
tak jauh pun, seberang jalan jer...
dah sampai kt pantai, nampak ramai lak tengah memancing...
sorang pakcik tu ckp "x boleh mandi kt pantai nie...
Sbb ombak bergulung & tinggi... Bahaya..!"
So, semua pakat tgk jer la laut tu.. ahahaha..!
 
 
Nampak tak ombak tu...
mmg menyeramkan....
sampai kt pasir dia akan menarik...
so scary..!! ♒((⇀‸↼))♒
tapi nasib baik jugak ler pakcik tu ckp...
kalo tak memasing main terjun lagik bahaya kan...
 
Sambil² jalan sempat juga 3 beradik nie mengutip cengkerang siput & kerang...
Nie baru sebahagian...
ada banyak lagik dlm plastik...
cantik kan..! 〷●‿●〷
 
 
Lepas hampa tak dapat mandi laut, semua balik hotel...
bersiap utk check out...
Sempat lagik 2 beranak nie...
yg berdua tu sibuk main kucing...
 
 
 
Kali nie kami nak ke Masjid Kristal pulak...
Dah sampai ke Terengganu mmg rugi kalau tak singgah ke Masjid Kristal...
 
 
Ok...! masa utk berposing...
 
 
aku suka pic nie ❣◕ ‿ ◕❣
 
 
Keluar dari Masjid Kristal terus kami hala ke Primula Beach..
ooppsss..! kami lepak kt tepi pantai jer...
sudah² la tu nk booking hotel.. hik hik hik...!
kiter layan gambar jer la yer...
 
 
 
 
 
Frust dorg tak dapat mandi kat sini...
jangan kata dorg, papa dorg pun frust.. hik hik hik..!
 
 
 
 

 
Tamat sudah trip Jalan² Pantai Timur...
InsyaAllah kalau ada rezeki nanti kiter g tempat lain pulak yer...
Maybe Jalan² ke Utara pulak...
 
**Tamat** 
 
 
 

 
 
 
 


Wednesday, 11 December 2013

Cherating ❥❥ Kemaman ❥❥ Kuala Terengganu ~ Part 2


** Sambungan **

23/11/2013



Pagi² lagi anak² dah bangun awal...
tak sabar nak mandi laut katanya...



Subhanallah..! Semua ini milikNya...

ok, kiter survey tmpt dulu...
jangan main terjun jer.. ehehhee...! (◦'ΪΊΛ‰◦)




hmmm...! papa & anak sama naik...












Relax dulu....
apa pun kiter breakfast dulu...
lepas breakfast baru kier terjun ke laut beramai².. ehehehehe..!

Menu not bad....!
nasi lemak ada...
mihun Singapore ada....
roti bakar ada....
mee kari ada...
orange juice ada...
tea o ada...
kopi o pun ada....



Ok..! masa utk terjun....!



Anak saper la nie.... suka betul dia...







Hasil lukisan pasir Aina (。●́‿●̀。)










































Puas di laut, ke swimming pool pula...





Ok, ♫ sudah.. cukup cukup sudah...
Cukup sampai disini saja...
kita di Cherating...
Jom sesiap kiter g kenduri kawen kt Kemaman pulak...
Actually, ini tujuan asal kami ke Pantai Timur nie..
KENDURI KAWEN...
sambil menyelum minum air kata ko.. ahahaha..!





Selamat Pengantin Baru Helmi Azizah...
Semoga Berbahagia Hingga ke Jannah...!



** Bersambung.. **

Friday, 6 December 2013

Cherating ❥❥ Kemaman ❥❥ Kuala Terengganu ~ Part 1

Ini citer bulan lepas...
baru berkesempatan nak ceritakan dlm blog..

22/11/2013

Bertolak dari rumah dalam pukul 9.30am...
wahh..! sakan masing² bangun awal sbb nk berjalan punya pasal..


Sket² Aqil tanya "bila nak sampai...?"
asal berhenti kt pump station jer akan tanya "dah sampai ke..?"
ehehhee..! relax ler Aqil...
jauh lagik perjlnan...





Selepas kira² 5 jam perjalanan dicampur dgn berhenti breakfast, berhenti di pump station, berhenti utk papa solat Jumaat, akhirnya kami sampai juga tempat yg dituju..










Actually, resort nie last minute booking...
booking pun thru phone jer atas dasar percaya...
so far ok la...
resort 2 ★★...
Room dia biasa² jer...
yang best nya ada breakfast keesokan harinya...
tak payah nk keluar cari mknan...

So, sesiapa yg berminat nak ke resort nie, aku sertakan address & no tel nya...

Mercu Beach Resort
Lot 1589, Jalan Kuantan-Kemaman Gebeng,
Kuantan, Pahang, Malaysia
Tel : 609-5821002
Fax :609-5821031

Petangnya kami ke Pantai Cherating....
tak mandi pun, sbb payah x de tmpt utk bilas...
papa decide mandi kt Pantai di resort jer esoknya...
so, memasing cuci mata tepi Pantai Cherating sambil Aqil main layang²...







Muka Aina yg tak puas ati tak dapat main layang².. lepas Aqil, Aqil lagik.. lepas tu Aqil lagik.. Aqil.. Aqil.. Aqil jer.. hik hik hik..!


Ok, jom blk bilik... g cuci kaki dulu.. lepas mandi kiter g makan
 (◦'ΪΊΛ‰◦)





** Bersambung **













LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...