Tuesday, 16 October 2012

Quality Time with Family...

Tarikh :  13/10/2012 (Sabtu)
Tempat  : Taman Tema Sunway Lagoon


Surpriseeeeee...!!!! **mcm Eric Casa Impian jer gaya nya kan.. hik hik hik :P**
rasa mcm dh lama x bwk ank² berjln...
so, ari sabtu lepas aku decide saja wat surpise kt ank² aku...
memula jenuh gak pk nk bwk dorg nie g mana...
nk g LEGOLAND mcm jauh sgt lak...
dgn nk kena byr hotel lagik.. **mak kedekut okay..! hahahhaa..!**
dgn transport lagik..
belum campor penat lagik...
so, kiter pangkah LEGOLAND...
nk g PD rasa mcm x berbaloi lak...
sama spt diatas gak..
kena bermlm + transport...
so, pk punya pk aku plan nk g tmpt yg paling dkt dgn umah aku...
tmbh lak ank² aku suka main air...
so, tmpt paling mudah adalah di SUNWAY LAGOON...
saja aku diam jer x bgtau dorg...
bkn apa, kalo aku bgtau setiap ari dorg akan bertya... **rimas aku asyik jwp menda yg sama.. huh..!**
tambah si kecik AQIL NUR IMAN tu...
menda nie aku plan ngan papa dia jer...
kalo plan sorg mmg x menjadik la kan.. **x kan nk g sesorg angkut bebudak.. oh tidaaaakkkkk..!!!**
aku beli tiket online bg mengelakkan Q pjg...

So, tiba ler ari yg di plan...
ank² aku tertanya² ke mana arah kami ari tersebut...
kejut mereka bgn pepagi buta...
dgn bwk beg penuh baju siap bertowel...
so, mereka main teka teki sesama sendiri...
si Aina tya "kiter nk g mana nie ma..?"
"kiter nk g tempat RAHSIA.." aku menjwb...
"adik rasa kiter nk g umah wan kan...." dia x henti bertya...
"wan kt umah cuwin ler dik..." aku menjwb dan dia terus diam...
"kiter nk g tido hotel ker..?" dia x henti bertya...
aku menjwb "byk sgt ler duit mama dik nk tido hotel... isnin kan exam.."
"abistu..??? kier nk g mn.." dia bertya lagik..
"kan mama ckp tmpt RAHSIA.. tunggu jer la..."
sok sek sok sek dia tya kakak dia...
tetiba Aina ckp "adik rasa kiter nk g SUNWAY LAGOON kan.."
serentak aku ngan papa dia menjwb "wat apa..?"
ahahahaa..! hampir terkantoi kami ketika itu...
bdk gebu nie kan.. kalo bab teka meneka mmg cukop suka...
dan adakala tekaan dia akan tepat ‿◎

Cuaca amat mendung ketika itu...
apabila smpi di parking SUNWAY LAGOON dorg makin tertya²...
"kiter nk tido kt hotel SUNWAY ke ma..?"
x mampu mak ko nie nak ooiii nk lepak hotel sunway... baik kiter lepak umah...
smpi kt Sunway, x jmpa lak pintu masuk nk ke taman tema tu.. kah kah kah..!
wat lagik.. nk surprise sgt kan... smpi mama & papa ter surprise...
mn tak nya, last g SUNWAY LAGOON 4 thn yg lalu...
masa tu si Aqil baru 8 bln...
byk dh berubah...
akhirnya dpt gak jmpa ekslator nk ke Taman Tema Sunway Lagoon tu...

Walaupun masa kami smpi tu ujan dh mula turun...
tp itu tidak mematahkan smgt kami...
even, org kaunter tiket tu kata byk menan tutop faktor cuaca...
aku nk gak masuk sbb tujuan utama aku nk mengembirakan ank² aku...
akhirnya... plan aku menjadik...
dh masuk dlm tu ujan mula benti....
dan ini lah hasil nya....
.
.
.
.
.
.

Hepi kan dorg ٩(-̮̮̃•̃)۶  
dorg hepi, kami pun turut hepi ~(ˆˆ~)(~ˆˆ)~

Sampai jer kami naik wagon wheel dulu.. org mmg x ramai.. x yah Q pjg.. siap duduk x nk turun.. sbb ujan renyai² malas nk jalan...

Yang nie pun pulun 2x gak.. suka sgt si Aqil dgn dinasour nie... x reti la gayat...



Naik kasut gergasi nie la dorg paling suka.. mana x nyer, laju berpusing... hik hik hik..!


Grand Cayon River Rapids nie kami naik 2 kali.. 1st masa sampai.. 2nd time tukar baju lak sbb abis lenjun... tu pun dorg request nk naik lagik.. suuudaaaahh cukuppp cukuppp sudaaahhh.. ahahahaa..!

Aina & Aqil ckp "bosan nya naik nie.. slow.." hak hak hak..!


Pening naik Apache Pots nie...


Cuba teka siapa sayer..?


Mata masuk air.. terpejam matanya..


Anis tetap menten...


bab posing bg kt si Aina..


with papa..

mcm biasa.. mama x akan mandi.. malas nk tukar baju ..


mandi smpi lebam....
isnin dah nk exam...
harap korang semua x demam.. hak hak hak..!!!

3 comments:

  1. pulun abis semua games takk......hehheehhhehe...

    ReplyDelete
  2. buffalo roaller coaster kami x dpt nk naik.. sbb dh dipindahkan ke the lost of tambun...

    ReplyDelete
    Replies
    1. roller.. bkn roaller.. hik hik hik :P

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...