Tuesday, 18 April 2017

🚴 PERKESO Run & Ride 2017 @ Dataran DBKL ~ 160417 🚴

بِسْمِ ٱللَّهِ ٱلرَّحْمَـنِ ٱلرَّحِيم 

Baru berkesempatan nak update...
Hilangkan sengal²  badan dulu..
Last week kitorg join Run & Ride anjuran PERKESO...
Acah² letak nama group GBG Bikerz..
Waaahhhh..! giteewwwww..! 😜

Racekit collection pada 2 hari sebelum event...
Bayaran RM15 seorang jer...
Tapi, menarik juga racekit nya 👯

Nampak tu...
RM15 dapat T-Shirt, Breakfast kit, Medal, Peluang untuk Lucky Draw, dan untuk dipicit² (tak tau pun apa fungsi nya.. ahahahaa..!)
 
 
 
 
 
Seawal 7 pagi semua peserta dah ready..
Katanya flag-off pukul 7 pagi, tapi rasanya 7.10 pagi juga berlepas kot...
 
 
 
 
Ini gambar wajib...
Tapi, tak cukup korum nie...
Baru plan nak pinjam kasut Anis...
Aina pulak cakap "Mama lebih sesuai pakai shoes color pink.."
Hmmm... ok lah..
Sarung gak kasut pink mama...
 
 

 
 
 
Ride nie memang sangat santai...
Macam jalan² makan angin gitu..
 
 
Pitstop pertama..
Depan bangunan MARA...
📷 Done..! 📷
 



Pitstop Ke-2..
Depan kuda pun jadik lah...
📷 Done..! 📷
 
                 
 
Pitstop Ke-3..
Berlatarbelakang kan  Menara KL...
Gambar kita gelap tak kisah..
Janji nampak Menara KL tu.. ahahhaa..!
📷 Done..! 📷
 
 
                         


Pitstop ke-4..
Depan KLCC...
📷 Done..! 📷
 






Aina & Aqil tanya, "pesal ride kali nie x penat pun ma...?"
Mmg lah, kita ride dlm kl... 7km jer...
Santai² jer...
Stop kt dpn bangunan Mara, ambik gmbr
📷
Stop kt menara kl, ambik gambar 📷
Stop dpn klcc, ambik gambar lagik 📷
Stop lagik kt dpn hard rock cafe, ambik gambar 📷
Mmg lah tak penat
Sabtu nie ride kt putrajaya 20km...
Jgn ngomel penat okay..!
Naik bukit turun bukit tu

Nmpk kids enjoyy sgt
 

 
Pitstop ke-5..
Hard Rock Cafe...
📷 Done..! 📷
 




 

 
Jom teruskan perjalanan 🚴🚴🚴
 


 
Lupa pulak nak cerita...
GBG Bikerz asalnya 10 org...
3 org tak dapat hadir atas sebab tertentu...
Tinggal lah kami 7 org..
3 org dah gerak laju...
Tinggal lah aku, Anna, Chi & Kak Eryn...
Kitorg boleh tersalah route...
kah kah kah...!
Menonong jer kami tak follow route yang betul...
Aikkk..?? pesal patah balik sampai penamat nie..?
Rupanya mmg sah kami tersalah...
Patut kami belok ke kanan...
Tapi, excited konon nak bergambar dengan kereta kuda yang acah² mcm Cinderella...
Tersalah masuk jalan...
Ahahahahaaa..! terpaksa pusing kali ke-2
 
Yeaaaayyyy...!
Akhirnya kami selamat sampai...
Patut 7km jer...
Pusing nya pasal jadik 9.94km...
Sket je lagik nak 10km
 
 
 
 
Ini medal nya...
Cantik kan
 
 

 
 


 

Ready gurlzz.....
Jumppp..! 😂😂😂😂
Wow..! Tingginya lompatan Anna Suhana...
Mentang² dah ringan...
Beza dgn 2 org dibelah kanan..
Kah kah kah..!

 
 
 
Ok, nak balik dah...
Kesimpulan nya, ride kali nie memang happening 👯
 
Ehhh jappp..!
Nmpk tak 2 org buah hati saya yg pakai baju itam tu..
Terima kasih bebyk setia menemani kami sepjg event..
Dari pg buta smpi matahari terik
🌞
Muahhh ciked..!
 

 
 


No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...